Natuurkunde

Mijn naam is Fredau Miedema. Als Friese ben ik op mijn 18de naar Arnhem gekomen voor mijn studie aan hogeschool Larenstein. Een paar jaar later heb ik deze opleiding vervolgd met een master aan de UU waar ik ben afgestudeerd als fysisch geograaf. Na mijn opleiding heb ik een aantal jaren gewerkt als hydroloog bij een adviesbureau. Hydrologie bleek vooral ‘computerwerk’ en omdat ik meer behoefte had aan ‘mensenwerk’ heb ik in 2011 een docentenopleiding aardrijkskunde gevolgd aan de RU in Nijmegen.

 

Bij Kick verzorg ik bijles in natuurkunde voor leerlingen uit de onderbouw van het voorgezet onderwijs. In de bijles kan ik individuele aandacht aan de leerling schenken en dat geeft mij veel voldoening en plezier. Bij de leerling kan het vertrouwen in eigen kunnen groeien en daardoor kan het leren weer leuk worden! Mijn uitgangspunt is dan ook: de leerling helpen het zelf te doen. Mijn ervaring is dat met een paar bijlessen en goede wil er veel gerealiseerd kan worden.

 

 

 

Hoi, ik ben Diederik, 29 jaar, en ik geef al meer dan 10 jaar met plezier bijles. Ik heb een brede interesse en vindt het erg leuk om in mijn bijlessen verbindingen te leggen tussen verschillende vakken.

Èèn van mijn helden is Richard Feynman, een Amerikaanse natuurkundige en Nobelprijswinnaar. Feynman was ook een uitstekende leraar natuurkunde (voor de geïnteresseerden: zijn colleges staan op youtube!). Van Feynman leerde ik dat je ingewikkelde theorieën ook simpel uit kan leggen. In mijn bijlessen natuurkunde houd ik het ook altijd zo simpel mogelijk. Ik gebruik kleurenstiften, tekeningen en voorbeelden. Je moet het niet moeilijker maken dan het is.