Pieter Booij

Mijn naam is Pieter, 33 jaar en ik begeleid leerlingen bij wiskunde en rekenen. Ik ben afgestudeerd theoretisch filosoof en logicus. Dat betekent dat ik vooral kennis heb van de structuur en basale principes van wiskunde. Precies datgene waar op de middelbare school helaas te vaak aan voorbij wordt gegaan. Wiskunde is als een huis bouwen. Begrijp je niet hoe je het fundament moet leggen, de muur moet metselen, dan zullen de verdiepingen en het dak heel wankel staan. Daarom grijp ik bij mijn uitleg altijd terug naar eenvoudige concrete voorbeelden, koppel ik terug naar wiskunde die leerling eerder gehad heeft, zodat de complexere nieuwe opgaven duidelijker worden.

Naast dat ik bijlesdocent ben, ben ik vooral een educatieve coach. Ik geloof namelijk dat het uitstralen van enthousiasme en het hebben van persoonlijke aandacht voor de leerling onmisbaar zijn voor de vooruitgang in zijn/haar leerproces. Het zorgt voor nieuwe motivatie voor de stof, zelfvertrouwen in begrip en kunde en uiteindelijk zelfstandigheid.

Ik ben werkzaam geweest als rekendocent en een aantal jaar als huiswerk en studiebegeleider. Sinds een aantal maanden ben ik fulltime bijlesdocent rekenen en wiskunde.

 

Pieter Booij
Afdeling Wiskundebegeleiding