Maak een goede start in de brugklas!

Naar de brugklas

Huiswerkbegeleiding in de brugklas

De overgang van groep 8 naar de brugklas is groot. Bij Kick zien we al jaren dat de eerstejaars leerlingen uit het voortgezet onderwijs erg zoekende kunnen zijn. Er komt veel op ze af. Hoe plan ik al mijn huiswerk goed in? Hoe leer ik voor een proefwerk Frans? Hoe ver van tevoren moet ik beginnen? Hoe lees en leer ik effectief een tekst van geschiedenis?
Voor veel leerlingen is het fijn als ze in deze fase wat extra ondersteuning en zelfvertrouwen krijgen zodat ze een goede basis aanleggen waar ze de rest van hun schoolcarrière iets aan hebben.
Bij Kick is het mogelijk om de vorm en intensiviteit van de begeleiding aan te passen op de behoefte van de leerling.
Voor Brugklassers adviseren wij een start bij de vorm Intensieve begeleiding. Hier is alle tijd en aandacht om alle onderdelen van het leren Leren eigen te maken. Los van de begeleiding bij het huiswerk dat is opgegeven vanuit school, behandelen we met de leerling de onderdelen die als voorwaarden nodig zijn om het huiswerk goed te kunnen maken en leren. Denk hierbij aan plannen, concentratie, het leren van woordjes, leren van teksten en beantwoorden van toetsvragen. Na een periode van bijvoorbeeld 3 of 6 maanden kan de leerling doorstromen naar de begeleiding Extra, waar er ruimte is om het geleerde meer zelfstandig eigen te gaan maken. Uiteraard ook onder begeleiding.
Een goede start zorgt voor meer zelfvertrouwen op alle vlakken!

In september 2022 start er voor leerlingen uit de brugklas een 5 daagse training; Kick off brugklaspakket.

Huiswerkbegeleiding brengt zoveel rust in huis. Minder discussies en een duidelijk plan voor thuis!

- Vader Jonathan -