Thema avond “Communiceren met je puber”

Loop jij als ouder, verzorger, opvoeder of professional vast in je gesprekken met je puber? Wil je weer in contact komen zonder dat je zeurt? Lukt het je maar niet om om te gaan met een grote mond?

Wil je meer te weten komen over hoe pubers denken, waarom ze zo communiceren zoals ze doen en hoe jij daar het beste mee om kunt gaan, hoe erop te reageren en hoe je ze het beste kunt stimuleren en motiveren?
Hoe maak je afspraken en wat mag je daar dan van verwachten? Hoe laat je ze los maar maken ze toch de juiste keuzes? Waar is mijn puber mee bezig?

Kick begeleiding organiseert in samenwerking met jongerencoach Oscar Groenewout een thema avond “Communiceren met je puber”.

Wanneer? Dinsdag 13 december (19:30 – 21:15)

Waar? Kick Arnhem; Rosendaalsestraat 481-1

Wat? Een avond vol informatie over het onderwerp “communiceren met je puber”, waarbij ruimte is voor eigen inbreng dmv het stellen van vragen, zowel vooraf als tijdens de avond.

Kosten: 1 ouder €12,00, met partner €20,00

Ouders van Kick leerlingen krijgen 25% korting op entree.

Meld je hier aan:

 

Kick off brugklas pakket!

  • Start begin schooljaar 2023/2024

Voor leerlingen die volgend schooljaar naar de brugklas gaan start er in september 2022 een 5 daagse training. In een groepje van maximaal 8 leerlingen word je aan de hand van je eigen nieuwe schoolwerk meegenomen in de wereld van het voortgezet onderwijs. Onderwerpen die o.a. aan bod komen zijn;

  • Plannen en organiseren; waar vind je je huiswerk, hoe plan je dit slim in?
  • Wat is leren? Maak kennis met de leerladder
  • Hoe leer je? Actief leren en de stof echt begrijpen
  • Studietechnieken; van samenvatten tot woordjes leren. Van grammaticaschema tot open vragen beantwoorden.
  • Leren door te doen. Oefenen met je eigen boeken en huiswerk.

Inbegrepen in het Kick off brugklaspakket is de Plenda agenda (twv 18,90).

Kijk bij het rooster en tarieven op onze website voor de data en de kosten.

 

Leren Leren in de onderbouw

Staar je soms naar de tekst in je boek en hoop je zo dat je de leerstof gaat begrijpen en onthouden? Lees je dezelfde tekst soms wel 3 keer zonder dat je weet waar het nu echt over gaat? Ziet je samenvatting er mooi uit maar bestaat het uit veel tekst en staan er veel dezelfde zinnen in als in je boek?

Voor leerlingen uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs die niet goed weten hoe ze effectief moeten leren start er in november 2022 een 5 daagse training Leren Leren in de onderbouw. Hou het rooster in de gaten voor de exacte data.